Enanthate vs Cypionate

Testosteron Enanthaat en Testosteron Cypionate

Als het gaat om commercieel gebruik, zijn er verschillende soorten van hetzelfde product op de markt verkrijgbaar:

  • Testosteron Cypionate
  • Testosteron Enanthaat

Beide steroïden hebben merkbare effecten wanneer ze worden geconsumeerd, maar als het gaat om de effecten, kan de intensiteit variëren. Vaak raken mensen in de war over welke ze moeten kiezen. Ervaren gebruikers van steroïden weten dat Enanthaat en cypionate onderling uitwisselbaar zijn. De keuze is aan jou. Sommigen houden zich aan één terwijl anderen tussen de twee aan en uit kunnen schakelen. Een paar jaar geleden had de FDA het gebruik van cypionaat beperkt en alleen toegestaan voor de behandeling van hypogonadisme en andropauze.

Als je in algemene termen praat, worden Testosteron Cypionate en Testosteron Enanthaat onderling uitwisselbaar gebruikt, maar er is een miniem verschil als het gaat om de effecten van elk.

Welnu, het meest voorkomende verschil dat we kennen tussen testosteron enanthaat en Testosteron Cypionate is dat de laatste langer meegaat. Het gebruik van Testosteron Cypionate is beperkt binnen de VS en alleen daarom schakelen mensen soms over op Testosteron Enanthaat.

Testosteron Enanthaat en Testosteron Cypionate

Verschillen in de chemische structuur:

Naast het verschil in het effect van de twee, hebben testosteron enanthaat en cypionaat ook een verschil in hun chemische structuur. Het Testosteron Enanthaat heeft 7-koolstofatomen terwijl Testosteron Cypionate 8-koolstofatomen heeft.

Cypionate heeft tijd nodig om af te breken, waardoor het een langere levensduur krijgt, waardoor het uiteindelijk effectiever wordt dan Enanthaat.

Samenvatting van Testosteron Cypionate en Testosteron Enanthaat:

  • Testosteron Enanthaat heeft 7-koolstofesterketen terwijl cypionate 8-koolstofesterketen heeft.
  • Als testosteron meer wordt ingenomen dan de voorgeschreven dosering, kan dit leiden tot bijwerkingen zoals gynaecomastie, verminderde vetafbraak, vochtretentie, minder zin in seks, vetaanwinst.
  • Ongecontroleerde dosering kan resulteren in een verhoogde bloeddruk.
  • Consumptie van testosteron kan de kwaliteit van leven verbeteren, maar tegelijkertijd zal het ongecontroleerde gebruik ervan leiden tot enkele schadelijke bijwerkingen.
  • Testosteron Enanthaat werkt minder lang in vergelijking met Testosteron Cypionate.
  • Testosteron Cypionate heeft een halfwaardetijd van 12 dagen, terwijl het voor Testosteron Enanthaat 10-11 dagen is.