TRT

Wat is TRT of Testosteron vervangende therapie?

Terwijl u de dosis Testosteron Cypionate gebruikt, bevat deze ook TRT van testosteronvervangende therapie.

TRT of Testosteron Cypionatetherapie omvat een wekelijkse dosis testosteron die vergelijkbaar is met de dosis die in het lichaam wordt geproduceerd, namelijk 50-70 mg per week. Je vraagt je misschien af waarom iemand deze therapie zou toepassen, nou, het is net als stapelen, waarbij het testosteron een individu een extra anabole steroïde stapelt samen met Test C. De anabole steroïde doet hier het werk van het testosteron terwijl het cypionaat de belast met het opbouwen van spieren.


100 mg per week is een voldoende TRT-dosering. Sommige personen zullen niet eens zoveel gebruiken voor TRT-behandeling. Artsen hebben voor sommige patiënten zo laag als 50 mg Test Cypionate voorgeschreven. Als het niveau hoger gaat, bestaat de kans dat de gebruiker het risico op aromatisering loopt.


Welnu, het meest voorkomende verschil dat we weten over het verschil tussen testosteron enanthaat en Testosteron Cypionate is dat de laatste langer meegaat. Het gebruik van Testosteron Cypionate is beperkt binnen de VS en alleen daarom; mensen schakelen over op Testosteron Enanthaat.

Testosteronvervangende therapie met Test Cypionate

Voordelen van TOT of testosteron vervangende therapie

TRT wordt vaak voorgesteld aan mensen met een laag testosterongehalte in hun lichaam. Met behulp van deze therapie behoudt men het normale testosteronniveau. Het brengt het testosteronniveau terug naar normaal en helpt dus degenen die lijden aan hypogonadisme. Met behulp van deze therapie komt men niet alleen terug op het normale niveau van hormoon in het lichaam, maar heeft het ook invloed op de stemming en het energieniveau van het lichaam, het leidt ook tot vetvrije massa en spierkracht en botten dichtheid.

We hebben al benadrukt dat testosteron helpt bij het libido, het handhaven van de botdichtheid en het zorgen voor de ontwikkeling van secundaire mannelijke karakters na de puberteit. Als er een lager hormoonniveau in het lichaam is, kunt u dit overwinnen door gebruik te maken van TRT of testosteronvervangende therapie. Hier zijn enkele voordelen van deze therapie:

 • Verhoogd libido
 • Verbetering van seksueel verlangen
 • Het overwinnen van erectiestoornissen
 • Verhoogde botmineraaldichtheid
 • Beter humeur en energieniveau
 • Verbeterde spiermassa
 • Betere cognitieve functie

Toediening van testosteron vervangende therapie

Nu weet u al van TRT-therapie. Het helpt bij het herstellen van enkele problemen die verband houden met een laag hormoonniveau.

Onderzoek toont aan dat TRT primair het hemoglobinegehalte beïnvloedt en ook de botsterkte beïnvloedt. TRT-behandeling kan op de volgende manieren worden toegediend:

 • Injecties
 • Huidpleisters en gels
 • Tabletten

Hoewel TRT veel positieve veranderingen kan veroorzaken, kunnen de bijwerkingen niet worden ondermijnd. Het bevat het volgende:

 • Verbeterde RBC-telling
 • Acne
 • Borstvergroting
 • Slapeloosheid in sommige gevallen
 • De verhoogde kans op hart- en vaatziekten (dit is echter discutabel).

Als je echt klaar bent om TRT te nemen, dan moet je een vergelijkende analyse maken tussen de voordelen en de bijwerkingen van deze therapie.